Geen onderdeel van een categorie

Table de Terroir won de "Culinary Innovators Award" van Gault & Millau in de categorie Duurzaamheid

Apaq-W’s “Table de Terroir” label wint Gault & Millau’s “Culinary Innovators Award” in de categorie Duurzaamheid

Het label “Table de Terroir”, gepromoot door het Agence de Promotion pour une Agriculture de Qualité en Wallonie (Apaq-W), heeft maandagavond de Culinaire Innovators Award van Gault & Millau gewonnen in de categorie Duurzaamheid.
De Minister van Landbouw, Willy BORSUS, is verheugd dat de kwaliteit van een project dat gefinancierd wordt door het Waalse Herstelplan op deze manier erkend wordt.
Dankzij het netwerk “Table de terroir” kunnen restaurants die zich engageren om streekproducten op hun kaart te zetten, zich onderscheiden. Daar twijfelt niemand meer aan. Maar dit netwerk heeft onlangs ook erkenning gekregen als bijdrage aan duurzame ontwikkeling via de prestigieuze Culinary Innovators Award.
Deze prijs zet niet alleen de Waalse cateringsector in de kijker, maar erkent ook de rol van de Waalse landbouw als verzorger en schepper van economische en ecologische waarde.
Meer dan 800 lokale producenten leveren nu aan de 80 restaurants die het label hebben gekregen.
Dit zou nieuwe restaurants moeten aanmoedigen om het charter te ondertekenen en zich bij het netwerk aan te sluiten.
Het is ook een herinnering voor lokale boeren en producenten aan het vertrouwen dat in hun werk wordt gesteld.
Rundvlees, varkensvlees en gevogelte, groenten en fruit, aardappelen en zelfs, zonder volledig te zijn, wijnen en andere lokale dranken: een zeer breed scala aan producten staat op het menu van deze restaurants.
Deze erkenning door Gault & Millau, ‘s werelds toonaangevende voedselcritici, is geen geringe prestatie.
De Culinary Innovators Awards vieren de alchemie van culinaire uitmuntendheid, traditie, innovatie en waarden.
Door te winnen in de categorie duurzaamheid is het ‘Table de terroir’ netwerk bevestigd in de waarden die het uitdraagt: een restaurant dat zich inzet voor milieuvriendelijke praktijken en keuzes.
Voor de restauranthouders van het netwerk is dit een prestigieuze bevestiging dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.
Voor boeren, tuinders en andere lokale producenten is het een erkenning van hun werk en de kwaliteit van hun producten.
Voor het APAQ-W team is het een teken van aanmoediging om het netwerk verder uit te breiden.

Ga voor meer informatie over het Table de Terroir project naar www.tabledeterroir.be.

Welkom in het pro-gedeelte

Deze ruimte is bedoeld voor professionals in de HoReCa-sector. U kunt een profiel aanmaken en het label “Table de Terroir” aanvragen, de status van uw aanvraag volgen en al uw contactgegevens invoeren.

Als je al het label “Table de Terroir” hebt gekregen, kun je hier de gegevens van je etablissement opvragen.
Je kunt ook de informatie die eraan gekoppeld is wijzigen.