Wie zijn wij?

In 2021 wilde de Apaq-w, op initiatief van de Waalse minister van Landbouw Willy BORSUS, een nieuwe impuls geven aan dit netwerk met, in het bijzonder, een nieuwe visuele identiteit, nieuwe eisen en strengere verplichtingen die worden weerspiegeld in het Table de terroir-charter.
Dankzij het Waalse Herstelplan zijn er nu dus
71 instellingen uit de vier hoeken van Wallonië en Brussel maken deel uit van het netwerk.

ONZE DOELSTELLINGEN

Het doel van dit label is om een positieve en aantrekkelijke lokale dynamiek te creëren voor zowel producenten als restauranthouders, en is tevens een kwaliteitsgarantie voor consumenten.

Ontdek onze landbouw!

APAQ-W is ook betrokken bij een aantal initiatieven om lokale producten te promoten en de waarde van onze landbouw te verhogen.
Voor meer informatie over lokale landbouw:

Op deze site vind je alle lokale producenten bij jou in de buurt, ideeën voor recepten en artikelen over lokale producten uit alle sectoren.

Bloemist of hovenier nodig?
Vind ze op deze site.
U hebt ook toegang tot een schat aan artikelen en informatie over sierteelt.

Ontdek de B2B-website om lokale producenten en professionals met elkaar in contact te brengen (nog niet online)

Het handvest

Een garantie voor kwaliteit!

Door zich aan te sluiten bij het netwerk Table de Terroir verbinden restauranthouders zich ertoe om het beste uit lokale producten te halen en tegelijkertijd lokale, duurzame en seizoensgebonden landbouw te promoten . Ze onderschrijven een charter dat zeer specifieke criteria respecteert, in het bijzonder :

Welkom in het pro-gedeelte

Deze ruimte is bedoeld voor professionals in de HoReCa-sector. U kunt een profiel aanmaken en het label “Table de Terroir” aanvragen, de status van uw aanvraag volgen en al uw contactgegevens invoeren.

Als je al het label “Table de Terroir” hebt gekregen, kun je hier de gegevens van je etablissement opvragen.
Je kunt ook de informatie die eraan gekoppeld is wijzigen.