De beurs Horecatel was er weer in maart en het Waals Agentschap voor de Bevordering van de Kwaliteitslandbouw (APAQ-W) was trots om ook dit jaar weer deel te nemen.
Het was een ideale gelegenheid om restauranthouders met het label “Table de Terroir” uit te nodigen om te netwerken en producten van het Waalse terroir te ontdekken.
De vakbeurs Horecatel is al lang een niet te missen evenement voor professionals uit de hotel-, restaurant- en voedingssector.
Dit jaar had APAQ-W een twaalftal producenten op zijn stand, die de uitmuntendheid en de diversiteit van de producten en diensten van de sector onder de aandacht brachten.
Binnen dit dynamische kader greep APAQ-W de gelegenheid aan om het beste van de Waalse landbouw voor het voetlicht te brengen, met een bijzondere focus op het samenbrengen van boeren en restaurateurs die lokale producten willen promoten.
Daarom nodigden we twee restauranthouders met het Table de Terroir-label uit, Alice Pollet, van het restaurant “Brut” in Elsene, en Grégoire Toussaint, van het restaurant “La Table L” in Louvain-La-Neuve, om een kookshow te geven in de “MasterStage” van Horecatel om de combinatie van hun expertise met lokale producten te laten zien.
Als onderdeel van het evenement nodigden we onze leden uit voor een gezellige borrel.
Het evenement was een geweldige gelegenheid om de lokale producenten op de APAQ-W stand te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en waardevolle banden te smeden voor de toekomst.
We waren verheugd over de warme respons van onze leden, met zo’n vijftig aanwezige restauranthouders.
Dit getuigt van het enthousiasme en de betrokkenheid van onze gemeenschap bij het promoten van de lokale gastronomie en het ondersteunen van onze lokale producenten.
Op de show was ook de officiële presentatie van het Jecliquelocal platform, de nieuwe lokale sourcing oplossing voor professionals.
Alle nodige tools werden samengebracht om mensen aan te moedigen elkaar te ontmoeten, het bewustzijn over de problemen van de HoReCa en landbouwsector te verhogen en lokale consumptie aan te moedigen.